Liverpool ve Everton

    Bugün nedense içimde bir yazma aşkı, aklıma gelen ilk şeyi yazıcam dedim kendi kendime. Heralde şu yaz günü sabah akşam çalışıyor olmanın verdiği bir "deşarj isteği". İnsan kendini bir yolla ifade etmek istiyor. Kısmet işte, aklıma ilk gelen Merseyside derbisi oldu. Liverpool şehrinin takımları Liverpool FC ve Everton FC. Merseyside adlı nehrin bir yanında Goodison Park, diğer yanında Anfield Road. Bir yanda kırmızılar, bir yanda maviler.
    Liverpool, herkesin Avrupa'daki başarılarından ötürü bildiği bir takım. 5 kez Şampiyonlar Ligi'ni müzesine götürmüş bir takımdan bahsediyoruz tabi. Öte yandan Everton ise, dünyada eşi benzerine az rastlanır bir "consistency" ( İngilizlerin tabiriyle) göstermiş bir ekip. 100 yıldan fazla İngiltere'nin en üst liginde mücadele etmişler. (Yandaki resimde Everton ve Liverpool takımlarının stadlarının yakınlığını görmektesiniz.)
    Merseyside derbisi genelde dostluk içinde, keyifli geçen bir derbidir. Ara sıra ligin yüksek tansiyonu içinde  tatsızlıklar çıksa da İngiltere'de "Friendly Derby" olarak da anılan bu derbi, genelde bir şehrin iki kardeş takımının maçı havasında geçer.

0 yorum: