Youtube Neyin Havasında?

    Gezi olaylarının başlangıcından beri internette dikkatimi çeken mevzulardan biri de youtube ile alakalı oldu. Youtube ana sayfasında her gün; gezi olayları ile ilgili ya da değil, polisi kötülemeye, hükumete hakaret etmeye yönelik videolar yayınlanıyor.
    Normalde sitenin şablonunda ana sayfada müzik, oyun, spor ve ayrıca "popüler" kategorilerinde o haftanın en çok izlenen videoları yer alır. Lakin bu Gezi olayları başladı başlayalı ana sayfada eylemcilerin, ulusal kanalın videoları çok yer kaplar oldu. Onun dışında başbakanı ve hükumeti kötüleyen videolar da ana sayfada çok uzun süreler kalıyor. Hayır, ana sayfada kalmasına rağmen bakıyorum izlenme sayılarına, ekseriyetle birkaç bini geçmiyor. Lakin videolar orada durmaya ediyor. Ve bu olayların başlangıcından beri bu durumun devam etmesi...internetin açık ara en büyük video izleme sitesi tarafından bu kadar aşikar yapılması... Youtube'un ülkemizi ne kadar sevdiğini, ülkemizin anarşi ve kaos ortamından uzak olmasını ne kadar arzuladığını, vatanımızın birlik ve düzenini ne kadar önemsediğini kör gözlere de gösterdi(?!).
    Bir de bu videoların altında milletin birbiriyle, en ağır küfürlerle tartıştığını görürsünüz ki; bir milletin evlatlarının bir videonun altında bu derece öfkeyle birbirlerine küfürler ve hakaretler yağdırmalarını gören youtube sanırım çok üzülmektedir.
    Ülkenin ekseriyetini oluşturan hakperestlerin yapması gereken şey de aktif sabırdan başka bir şey değil aslında. Bu videolara girip anarşi yanlılarına, bir videonun altına yazdığı yazıyla hadlerini bildirmeye çalışmak, bir saflık ve ahmaklık göstergesinden başka bir şey değil diye düşünüyorum.

3 yorum: