En İyi Dil Öğrenme Sitesi

    Yabancı dil öğrenmek, çok değerli, lakin bir o kadar da zor bir iş. İnternette bu işi kolaylaştırmakta yardımcı olabilecek birkaç iyi yabancı dil öğrenme sitesi mevcut. Bu yazımızda bu sitelerin listesini değil, içlerinden en beğendiğimiz siteyi tanıtacağız. Bu site, yabancı dil öğrenmek hususunda sizlere faydalı olacaktır diye umuyoruz.
    İş hayatında ve sosyal hayatta, başta İngilizce olmak üzere yabancı dil bilmek çok önem verilen bir husus. Bir kişi İngilizce biliyorsa, bir de İngilizce dışında başka bir lisanı da akıcı konuşabiliyorsa rakiplerinden birkaç adım öne geçiyor ve aranan eleman oluyor. Özellikle Korece, Çince gibi zor ve az bilinen diller bu hususta çok önemli.
    İnternette dünyanın birçok dilini öğrenme fırsatı sunan çok güzel bir site var. İngilizceden Koreceye, İspanyolcadan Rusçaya, Fransızcadan İbraniceye kadar onlarca dil mevcut sitede. Sitenin adı LIVEMOCHA. Siteye girdiğiniz zaman önünüze üç seçenekli bir tablo çıkıyor. Learn, teach ve explore. Eğer sitede uzun süre kalmak ve bu siteyi uzun vadeli kullanmak düşünceniz varsa sağ üst köşede “create an account” kısmından siteye kaydolun. Siteye kayıt ücretsizdir.
    Sitedeki kayıt işlemlerini tamamlayıp “sign in” dedikten sonra site size hoş geldin diyor ve profil resminizi seçmeniz için seçenekler sunuyor. Siteye kaydolurken size ilk öğrenmek istediğiniz, üzerinde ilk uğraşmak istediğiniz dili soruyor. Şimdiki safhada ise size bu dili şu anda ne kadar iyi bildiğinizi soruyor.


    Bu kısmı tamamladığınız vakit yeni dersler almak için site size seçenekler sunuyor. Sitenin bir güzel tarafı da, sitenin içinde işe yarayan bir puan sistemi bulunması. İnternette dil öğrenmeye çalışırken en çok eksikliği yaşanan şey bir öğretmendir. Yani iletişim kuracağınız bir insanın olmayışı. Livemocha ise dil öğrenmek için kurulmuş bir facebook gibidir. Siz de yabancıların Türkçe öğrenmelerine katkıda bulunup puanlarınızı arttırabilirsiniz.
    Livemocha, dil öğrenme konusunda internetin tüm dünyada açık ara 1 numaralı sitesidir. Siz de bu siteden faydalanarak günde 15-20 dakikayla İngilizce ve diğer yabancı dillerde kendinizi geliştirebilir, hatta yabancı dil öğrenmeyi bir hobi edinebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Merhaba,
    Ben web programcisiyim sizi kendi yaptigim sosyal paylasim siteme davet ediyorum.

    kisaca sitem hakkinda:
    Penpaland, çevrimiçi yazışma, kültürel etkileşim,yabancı dil öğrenme ve fotoğraf, dosya ve video paylaşım imkanı sunan ücretsiz bir sosyal ağ sitesidir.

    https://www.penpaland.com

    Android isletim sistemleri için sitenin uygulamasini indirebilirsiniz.
    http://app.appsgeyser.com/Penpaland

    YanıtlaSil