Motivasyonu Artırma Yöntemleri

    Motivasyonumuzu artırmak için hangi yöntemlerden, hangi tekniklerden faydalanabiliriz?
    Motive olmak, kendimizi motive etmek için, kullanabileceğimiz pek çok yöntem, pek çok teknik bulunmaktadır. Eğer bu hayat maratonunda, motivasyonunuzu sürekli üst düzeyde tutmak istiyorsanız, bu teknikleri uygulamanızı öneriyoruz.
     Peki bizi neyin motive ettiğini nasıl öğrenebiliriz? İşte burada öncelikli hedef, kendimizi tanımak olmalıdır. Bizi neyin mutlu ettiğini bilmek, hangi durumlarda öfkelendiğimizi, hangi durumlarda nasıl tepki verdiğimizi öngörebilmek, motivasyon araçlarımızı bulmak hususunda temel kaynağımız olacaktır.
     Her insan için motivasyon araçları farklı olsa da, genel olarak herkese yardımcı olabilecek birkaç teknikten bahsedelim:
    Amacınızı İyi Tanımlayın
    Ne yapmak istediğinize iyi karar verin,hayattan beklentiniz ne? Zengin olmak mı istiyorsunuz, çok arkadaşınız olmasını, çevrenizin geniş olmasını mı istiyorsunuz?Kilo vermek, sağlıklı olmak, güzel görünmek mi istiyorsunuz? Bu soruların cevabını, en çok neyi istediğinizi bilirseniz, hedefe ulaşmak için kullanacağınız yöntemleri daha kolay seçebilirsiniz.
     Bu Amaca Niçin Ulaşmak İstediğinizi Belirleyin ve sonuçları hayal edin
     Bu nokta çok önemli. diyelim ki zengin oldunuz.. Peki ne yapmak istiyorsunuz? Amacınıza ulaştıktan sonraki adımları ve amacınıza ulaşmanın size getireceği faydaları hayal edin. Bu hayallerinizdeki gerçeklik payını da ortaya çıkaracaktır.
     Bu Amaca Ulaşmak İçin Çabalayın ve Kendinizi Ödüllendirin
     Çalışmalarınızda karşınıza gelebilecek zorluklar karşısında nefes almak için kendinize ödül vermeniz motivasyonunuz açısından büyük önem arz edecektir. Bu yüzden amacınızı aşmayacak şekilde kendinize küçük ödülleri layık görün.
  
  

0 yorum: