Yurtdışına Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

     Selam, bir önceki yazımızda yurtdışına çıkmak isteyenlere, dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili, yanlarına almaları gerekenler ile ilgili, yeşil pasaport ve diğer pasaport çeşitleri ile ilgili bilgilendirmeler ve tavsiyelerde bulunmuştuk. Bu yazımızda da yurtdışına çıkmadan önce kurabileceğimiz irtibatlar,dil okulları konusunda bilgilendirmeler, konaklama, yurtdışına çıkarken neleri araştırmalıyız, bu ve benzeri konularda yardımcı olacağız.
     Öncelikle eğer biz yurt dışına bir dil okulu vasıtası ile gidiyorsak bu dil okulunu ayarlamamız hususunda bizim vize danışmanıyla irtibata geçmemiz gerekecektir. Fakat biz burada vize danışmanımıza tam anlamıyla güvenmemeliyiz. Çünkü vize danışmanlığı yapan kurumlar genelde anlaşmalı oldukları okulları tavsiye etmekte ve tavsiye ettiği okullardan komisyon ücreti almaktadırlar.. Bu sebepten biz vize danışmanından ayrı olarak okulun kendi sitesini inceleyip gerekirse numarasını alıp irtibata geçmeliyiz. Çünkü bazen okullar kurumlara ayrı, öğrencilere ayrı cevaplar gönderebiliyorlar.


     Dil okullarını ayarlarken dikkat edeceğimiz bir diğer husus ise okulda ki Türk öğrenci yoğunluğudur. Genelde vize danışmanlığı yapan kurumlar sürekli aynı okullara öğrenci gönderdiklerinden dolayı belli okullarda Türk yoğunluğu oluyor. Bu sebepten o okula gitmeden internet üzerinden okuldaki Türk öğrenci yoğunluğunu ve okulun kalitesini araştırmalıyız.
     Konaklama konusunda ise, okulların kendi öğrenci yurtları olduğu gibi anlaşmalı olduğu bazı aileler de vardır. Bizim burada tavsiye edebileceğimiz öğrencilerin yerli bir ailenin yanında kalmalarıdır. Yani eğer biz İngiltereye gidiyorsak kalmak isteyeceğimiz aile İngiliz bir aile olmalı. Yerli ailenin dışındaki tercihlerde ingilizcemizi fazla geliştiremeyiz. Yabancı bir aileyle kalıyorsak aksan konusunda sıkıntılar çekeriz,keza öğrenci evlerinde de öğrenciler kendi milletlerinden olanlarla kendi dilini konuşmayı tercih ettiklerinden istediğimiz verimi alamayız.
  


0 yorum: